Välkommen till Petra Lunds Lera!

Jag ställer ut på FORMEX våren 2019- välkommen att besöka min monter B 08:38

Jag tillverkar handgjorda bruksföremål i keramik. Här kan du hitta unika föremål som tillverkats i små mängder. I  webshopen hittar du produkter som finns i lager just för stunden. Jag kommer att variera mitt sortiment och lägga in nytt så ofta som möjligt.

För att skapa mina produkter använder jag många olika metoder. Jag kavlar, tummar drejar och gjuter dem och använder gamla spetsar och formar för att skapa nya vackra föremål.

Många av de gamla spetsar jag kavlar in i produkten har jag ärvt av min farmor Ingrid och mormor Inga och några har jag fyndat på loppis. Genom att förflytta strukturen från de gamla spetsarna till leran får spetsen ett nytt liv och det gamla hantverket lever vidare i generationer.

Alla mina föremål är unika och kan variera i form och färg. Olikheter mellan föremålen kan förekomma. Eftersom det är handgjorda produkter är alla bilder du hittar här bara representationsfoton, och inte foton av den exakta varan du får hemskickad.

Produktionen sker långsamt eftersom allting görs för hand, så det kan ta en stund innan du får dina produkter.

Keramikföremålen är gjorda i stengodslera och är väldigt hållbara. Alla produkter är både ugns- och diskmaskintåliga.

Är du kock eller driver restaurang är du välkommen att kontakta mig för att ta fram produkter specifikt för era behov!

Vill du ordna ett prova på tillfälle eller en workshop för en grupp t.ex. kompisgäng, företag eller liknande är vi intresserade av att skräddarsy något för just dig!

Hör av er!

 

Om du är nyfiken på vad som är på gång i min verkstad kan du också kolla in min profil på Instagram PetraLundsLera.

Varma hälsningar Petra